2.5.10

>>> 8-9 mai 2010, orele 13-17

Workshop de field recording
coordonator Maria Balabas
"O excursie ilegală cu trenul în Germania, finalizată cu o vizită la Poliţie şi implicaţii monstrous kafkiene pentru mine şi prietenii mei, au dus, poate, la prima mea încercare serioasă de a spune o poveste, prin înregistrări; a apărut, astfel, un colaj plin de străpungeri auditive de lumi, limbaje, personalităţi, un fel de turn Babel personal; amintirea mea cea mai adâncă dintr-un an petrecut altundeva decât acasă.

Poate aveţi un aparat de înregistrat, poate credeţi că vă preocupă sunetele din jurul vostru, posibilitatea ca oamenii să se definească auditiv prin mediul în care trăiesc, poate aţi vrea să creaţi senzaţia de cinematograf pentru urechi. Acest workshop este doar un prim pas către descoperirea urletelor sau tăcerilor nebănuite ale spaţiului în care trăim, ale luptelor sau compromisurilor personale cu vibraţia oraşului şi traducerea lor în impresii, obsesii, frustrări auditive; se urmăreşte memorizarea lor şi transformarea ulterioară într-un sens.

Eu lucrez la Radio România Cultural, unul dintre foarte puţinele locuri din România unde experimentele sonore pot fi şi difuzate. Mă găsiţi pe paginile web deja amintite. Din când în când improvizez alături de o trupă care nu-şi găseşte numele. "
Maria Balabaş

Inscriere obligatorie la sambatasonora@gmail.com, locuri limitate!

Rugam trimiteti un scurt text despre proiectul personal, mijloace tehnice disponibile, interes in field recording.
Atelierul isi propune sa dezvolte "call-ul for sound project"

Tema : Escucha Bucuresti
Durata :
maxim 10 minute

Plimbati-va cu urechile deschise, scoateti capul pe fereastra, inchideti ochii in timpul asteptatii de la semafor, mirati-va de linistea de duminica, repertoriati sunetele recurente, incercati sa le detasati pe cele rare, identificati sursa sunetelor voastre preferate, inregistrarile si apoi montati-le astfel incat sa vorbeasca despre Bucuresti, Bucurestiul vostru.
Atentie! Urechea face o ascultare selectiva, microfonul nu.


Piesele realizate în timpul workshop-ului şi în săptămâna următoare vor fi ascultate (după selecţie) la Sâmbăta sonoră din 15 mai.



Niciun comentariu:

Persoane interesate