17.5.13

Sillyconductor @ tranzit.ro/Iasi, 18 mai

New and Old Sounds: rec/mix/make and speak them all

Începând cu luna mai a acestui an, Tranzit.ro/ Iaşi vă invită la o serie de evenimente concepute şi coordonate de  Anamaria Pravicencu. Împreună cu această serie tranzit.ro/ iaşi încearcă să conecteze o gamă mai largă de manifestări ale culturii contemporane. Mai jos puteţi găsi câteva detalii despre întregul program, precum şi despre evenimentul de mîine seară, aşa cum le-a văzut Anamaria.

“Un aperçu esențial și sublimat al peisajului sonor românesc, așa cum l-a ascultat Sâmbăta sonoră în ultimii ani la București, acompaniat de prezențe internaționale menite să vă dea chef de lucru. Pentru următoarele câteva luni vi s-au pregătit 4 sesiuni de performance, conferințe, prezentări, workshop-uri și chiar un concurs, ce îi vor avea ca invitați pe Sillyconductor (RO), Guy-Marc Hinant / Sub Rosa (BE), Paul Popescu / Modulab (RO), Maria Balabaș (RO) și proiectul european Sounds of Europe. Un program coordonat de Anamaria Pravicencu de la Sâmbăta Sonoră / Jumătatea plină.” Anamaria PravicencuSillyconductor


Pianodisastrous (numită și Pianosaurus) este o platformă multinstrumentală de tip surround care investighează posibilitățile unui soft de a prepara un pian sau un număr infinit de piane printr-o anteprogramare extensivă. Cu ajutorul unui controller simplu, Pianodisastrous oferă căi rapide sau mai intricate de manipulare a volumului, lungimii, timbrului, tonalității, vitezei, octavei, schimbând instantaneu moduri tonale sau creând pe loc unele noi, etc. Aplicații avantajoase pentru improvizatori prin oscilarea permanentă între ritm sau ton și o rată sprintenă de trecere de la 20 BPM la 999 în mai puțin de 0.3 secunde, Pianodisastrous permite crearea unui material sonor bogat pentru drone sau un pizzicato ultra rapid, acestea putând fi distribuite pe un număr infinit de canale surround și instrumente. Pianodisastrous este potrivit pentru a interpreta compoziții la două maini și 8 piane, cel mai adesea cu înclinații spre stiluri ritmice, minimaliste și repetitive.” Sillyconductor


Sound designer, field recorder și pasionat de scule defecte, Sillyconductor a compus pentru filme mute, animații, prezentări de modă din Săptămana Modei de la Berlin, Viena sau Londra, a programat sunetul la performance-uri și instalații expuse la nenumarate bienale și festivaluri din Norvegia, Spania, Germania, Italia, US, etc.
Printre chestiile mai memorabile, s-a folosit de 100 de pisici maneki-neko aurii care au aprofundat aventurile mecanice ale lui Ligeti cu metronoame, a creat Shuffler – un soft micro-pistă megarapid care folosea zeci de mii de imagini și sunete la viteze colosale, a folosit sunet de mașini care tin un ritm oarecare pentru a resampla surse orchestrale, a improvizat aerian-sonor cu un ventilator USB și o pedală de chitară, a adaptat folk suburban la piane preparate microtonal, a condus chiar și coruri de păsărele cu ajutorul unei videocamere Kinect și a dirijat un cutremur, și încă câteva alte chestii.


tranzit.ro/ Iași , S.C.IASITEX.S.A tower building, 7th floor B-dul Primăverii, nr. 2 700189, Iaşi

Niciun comentariu:

Persoane interesate