5.10.12

Mauricio Kagel - Die Stücke der Windrose für Salonorchester by Ansamblul Propuls, 7/10

Duminică, 7 octombrie 2012, de la ora 19.00, vă invităm la un concert-performance, la limita dintre clasic și contemporan, premiera românească a compozițiilor lui Mauricio Kagel – Südwesten, Norden şi Westen din Die Stücke der Windrose für Salonorchester (Roza Vânturilor: piese pentru orchestră de salon).

Pe această cale, Ansamblul Propuls (metamorfozat în orchestră de salon) anunţă amplificarea potenţialului său timbral. Pe lângă instrumentele clasice, el aduce pe scenă o suită exotică de instrumente-pe

rsonaje, unele desprinse din muzicile arhaice, iar altele închipuite, precum chitara modificată genetic şi ventilatorul-vulcan. Alexandru Solonaru este singurul dirijor care se aventurează pe acest teritoriu de un seducător pericol pentru auzul publicului spectator.

Evenimentul se va desfășura în Sala „George Enescu” a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti (Strada Ştirbei Vodă nr. 33) și este organizat de Asociaţia Propuls, împreună cu Goethe-Institut Bucureşti, având ca parteneri Sâmbăta Sonoră, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, Ambasada Republicii Indonezia la Bucureşti și Fundația Română pentru Excelență în Muzică.


Intrarea este liberă.

Niciun comentariu:

Persoane interesate