21.3.11

L'Encyclopédie de la parole, 26/03




-->
Proiectul colectiv L'Encyclopédie de la parole surprinde transversal diversitatea formelor orale. De la poezie sonoră la dialoguri de film, de la comentariu sportiv la declamare teatrală, de la discursuri politice la mesaje lăsate pe robotul telefonic, materialele colectate compun performances, sesiuni de ascultare, instalaţii sonore sau conferinţe. L'Encyclopédie de la parole propune poeţilor, artiştilor plastici, muzicienilor, realizatorilor de cinema sau de radio, etc. o dinamică de colectiv ce nu este ştiinţific, ci artistic, adică multiplu. Sloganul lor: "Suntem cu toţii experţi ai vorbirii".

Pierre-Yves Macé, compozitor, unul dintre enciclopedişti, va fi prezent la Târgul de poezie organizat de Institutul Francez din Bucureşti pentru a ne revela vorbirea în toată diversitatea sa.

23-26 martie: Instalaţia sonoră Speech acting de Pierre-Yves Macé. Atrium Institutul Francez Bucureşti, Bd. Dacia nr. 77.

24, 25
și 26 martie, orele 14.00-19.00 (orar orientativ şi aproximativ): Coralitatea vorbirii, atelier cu Pierre-Yves Macé pentru artişti şi studenţi la arte şi muzică. Număr de locuri limitat. Înscrieri la: sambatasonora@gmail.com

26 martie, ora 20.00 : SÂMBĂTA SONORĂ, organizată de asociaţia Jumatătea plină. Performance, conferinţă şi sesiune de ascultare. Atelier 030202, Str. Sfânta Vineri nr. 11.

Eveniment organizat în parteneriat cu Institutul Francez Bucureşti şi sprijinit de Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Atelier 030202, Keep on Printing şi Corcova Roy&Dâmboviceanu.

Niciun comentariu:

Persoane interesate