4.6.18

LIMBS & THRESHOLDS, Oana Avasilichioaei (CA), 1/06



































LIMBS & THRESHOLDS
Oana Avasilichioaei (CA), performance
1 iunie 2018
Teatrul Apollo111, Ion Brezoianu 23-25, București

SOUND POETRY PERFORMANCE

LIMBS & THRESHOLDS este un Performance Multimedia Imersiv, cu voci stratificate, sunete culese din viață, sunete electronice, sunete de theremin și proiecții ale unor poezii personale texturate de imagini create în colaborare cu Jessie Altura. Într-o lume în care granița politică, lingvistică și personală este un loc de luptă și violență, LIMBS & THRESHOLDS explorează modalităti de regândire a frontierei prin ruperea delimitărilor dintre cuvânt și sunet, sens și rezonanță, original și traducere, imagine și reflecție. Bazat pe cartea hibridă a Oanei Avasilichioaei, „Limbinal”(Talonbooks, 2015), acest PMI prezintă o serie de fonotopi, locuri „între”, cu sunet și figură, orchestrale și în flux, generative și locuite.

Practica Oanei Avasilichioaei se referă la textualitate, la poetică polilinguală, la forțele sociale și politice ale polis-ului și la spațiile intermediare dintre cuvânt, sunet și imagine, explorând transgresiv un teren comun pentru poezie, traducere, performance și artă sonoră. Printre cele 5 colecții ale sale de poezie se numără „We, Beasts” (Wolsak & Wynn, 2012, castigătoarea premiului A. M. Klein pentru poezie) și ”Limbinal” (Talonbooks, 2015), o lucrare poetică hibridă și mulți-genică despre noțiunile de frontieră. Proiectele actuale includ „Eight Track”, o investigație poetică și sonică a semnificațiilor multiple ale traseului și urmăririi (track & tracking), sau „Marionette”, un libret inspirat din „Evadarea tăcută” de Lena Constante. Lucrările sonore recente includ MOUTHNOTES (2016) și OPERATOR (2018). De asemenea, ca traducătoare, cea mai recentă redare din limbă franceză a lui „Readerpolis” (BookThug, 2017) de Bertrand Laverdure a câștigat Premiul literar general al Guvernatorului din Canada în 2017. Născută în limba romană, dar cu sediul la Montreal, Canada, ea trece frecvent granițele.

www.oanalab.com

*

Eveniment dedicat echipei de volei feminin din Uniunea Sovietică, 1952.

În 1952, la 3 ani după prima ediție a Campionatului Mondial de Volei, Praga, 1949, Moscova a găzduit, cu ocazia celei de-a 2-a ediții, prima competiție internațională feminină ce a fost câștigată de echipa Uniunii Sovietice după 7 meciuri consecutive câștigătoare.

Fotografie de autor necunoscut.

Niciun comentariu:

Persoane interesate