14.3.11

Ansamblul Propuls vă invită la MAURICIO KAGEL



Die Stücke der Windrose
20 martie, ora 19.00

Studioul de Operă al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti
Ştirbei Vodă 33

Dacă nordul arată ca sudul, dar sună ca vestul şi estul împreună, atunci asculţi, cel mai probabil, Roza Vânturilor de Mauricio Kagel. Compozitor argentiniano-german – Kagel a fost una dintre personalităţile efervescente ale secolului XX, influenţat de imaginarul borgesian, caustic şi provocator, ludic în acceptarea personală a tradiţiei academice. Die Stücke der Windrose este dedicată unui ansamblu emblematic pentru muzica de ...consum a societăţii burgheze de la sfârşitul secolului XIX – orchestra de salon. Poate fi ascultată ca o capricioasă călătorie sonoră şi înţeleasă ca o reflecţie asupra unui mod particular de reprezentare a celorlalte culturi în muzica occidentală. Estul, Sudul, Nord-Estul, Sud-Estul şi Nord-Vestul devin personaje filosofic-muzicale, busola fiind subordonată deopotrivă magnetismului şi percepţiei umane asupra spaţiului.

Die Stücke der Windrose va avea premiera românească duminică, 20 martie, în Studioul de Operă al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.

De pe scena Ateneului, la Pădurea Mărgineni - Ansamblul Propuls are mobilitatea unei trupe de club, dar alura interpretativă a unei formaţii camerale excepţionale, iar Alexandru Solonaru este singurul dirijor din generaţia lui care şi-a dedicat talentul fenomenului componistic contemporan.

Concertul este organizat împreună cu Goethe Institut, UNMB şi Sâmbăta Sonoră.

Intrarea este liberă!

Niciun comentariu:

Persoane interesate