În data de 29 septembrie organizăm a 2-a ediție a SÂMBETEI LEJERE, eveniment inspirat de programul Miercurea Lejeră inițiat în 2008 la Centrul Național al Dansului București de coregrafii Maria Baroncea și Eduard Gabia.
Așteptăm propunerile voastre muzicale, sonore sau poetice de maxim 15 minute la adresa sambatasonora [at] gmail.com până în data de 15 septembrie. Vă rugăm să trimiteți o propunere scrisă, un sample sonor dacă aveți deja și un rider tehnic.
SÂMBĂTA SONORĂ va selecționa 8 mini-concerte, ascultări de piese sonore sau performance-uri.
14.7.18
Felix Blume (FR/MX) | listening session, 20.07
20 iulie, ora 20
Teatrul Apollo 111
Ion Brezoianu 23-25, București
Felix Blume este artist sonor și inginer de sunet. În prezent trăiește și lucrează între Mexic și Franța. Lucrările sale sunt bazate pe field recording și folosește sunetul ca pe un material de bază pentru piese sonore, filme video, acțiuni și instalații. Felix Blume lucrează de asemenea cu comunități diverse în spațiul public. În lucrările sale, a ales să șteargă linia de demarcație dintre sunet și muzică prin transformarea zgomotului în sunet, ceea ce ulterior schimbă perspectiva asupra sunetelor din mediul înconjurător. O particularitate a lucrărilor sale este felul în care împletește aspectele vizuale și sonore.
Lucrările sale sonore au fost prezentate în galerii și radiouri din întreaga lume : ARTE Radio (FR), @Kunst Radio (AT), Deutschland Radio Kultur (DE), Radio Nacional de Espana (ES), Phaune Radio (FR), ABC Radio (AU), Radio Panik (BE), Radio Grenouille (FR), Centre Pompidou sau Musée d’Orsay. Lucrarea sa „Los Gritos de Mexico” a câștigat premiul „Pierre Schaeffer” în cadrul festivalului francez Phonurgia (Paris) și o mențiune onorifică la Bienal de Radio din Mexico City.
www.felixblume.com
Sesiunea de ascultare dedicată artistului Felix Blume este precedată de o prezentare a lucrărilor realizate în cadrul rezidenței de creație sonoră și field recording SONIC FUTURE de artiștii Mara Maracinescu, Maria Balabas, Simina Oprescu, Anamaria Pravicencu, Zsolt Sütő, Octav Avramescu și Sara Lana (BZ). Lucrările vor fi ulterior preluate de platforma de podcast SEMI SILENT : www.semisilent.ro
*
Eveniment dedicate echipei feminine de înot sincron Green Splash din Statele Unite ale Americii
La Michigan State University în roaring twenties (termen pentru creșterea economică și cultura nepăsării din anii `20) a funcționat o organizație pentru femei care organiza cursuri de prim ajutor. În campusul universitar cursurile de educație sportivă erau obligatorii, iar studentele din clubul onorific de înot primeau noțiuni de prim ajutor acvatic. Din anii `30, activitățile primei echipe de înot sincron din universitate, numită Green Splash, ce a preluat activitățile clubului de prim ajutor, culminau cu un spectacol acvatic anual. Pentru acesta, se realizau costume și scenografii complexe, adesea în jurul unei teme centrale, cu soliste, duete sau grupuri mari de înotătoare sincron. Primul ajutor a dispărut încet din obiective, dar clubul mai există și azi.
Înotul sincron a devenit competiție oficială la Jocurile Olimpice în 1984, la Los Angeles.
Fotografie din 1955.
*
SONIC FUTURE – SOUND ART RESIDENCIES este un program pentru dezvoltarea producției și cercetării în creația sonoră din România, prin crearea de oportunități de mobilitate, tehnice, financiare și de promovare pentru artiștii sonori locali organizat de Asociația Jumătatea plină.
Program susținut de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și Fundația Domeniul Otetelișanu.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)